gtag('config', 'UA-130501671-1');

NEW YORK 31. mája (WebNoviny.sk) – Newyorská radnica tento týždeň rozhodla o tom, že ostrov Hart, ktorý posledných 150 rokov slúžil ako pohrebisko, zmení na turistickú atrakciu.

Ostrov, ktorý sa nachádza neďaleko Brooklynu, podľa štvrtkového rozhodnutia newyorskej mestskej rady prejde pod správu Oddelenia parkov, ktoré ho má za úlohu skrášliť a pripraviť na nájazdy turistov, ktorých naň už onedlho majú začať voziť lode. Americký denník The New York Times (NYT) cituje predstaviteľa newyorského Oddelenia parkov Matta Druryho, podľa ktorého ide o dobrý nápad, ale len za predpokladu, že mesto prestane s pochovávaním mŕtvych na tomto ostrove.

Na ostrove Hart pochovávajú bezdomovcov a chudobných ľudí, ktorých identita veľmi často nie je známa. Mesačne tu pochovajú do hrobov, ktoré kopú väzni, viac ako tisíc ľudí. Celkovo bolo na ostrove od roku 1869 podľa NYT pochovaných takmer milión ľudí.

Viac k témam: pohrebisko
Zdroj: Webnoviny.sk – Ostrov Hart slúžil ako pohrebisko, plánujú z neho urobiť turistickú atrakciu © SITA Všetky práva vyhradené.