gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Slovanské národy by mali viac spolupracovať. Uviedol to predseda Národnej rady SR Andrej Danko v závere trojdňovej oficiálnej cesty v Bielorusku. Šéf parlamentu sa v utorok stretol s prezidentom Bieloruskej republiky Alexandrom Lukašenkom.

Mnoho možností na spoluprácu

Podľa Danka sú si naše dva národy veľmi blízke. „Existuje mnoho možností na spoluprácu. Zároveň sa toho môžeme od seba vzájomne veľa naučiť,“ uviedol Danko s tým, že oblasti, ktoré prichádzajú do úvahy, sú ekonomická spolupráca, zdravotníctvo alebo školstvo.

„Môžeme diskutovať o tom, aby sme si začali vzájomne uznávať vysokoškolské diplomy, aby naši občania našli uplatnenie na viacerých trhoch práce,“ priblížil Danko. Agentúru SITA informoval riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník.

Rozpínajúci sa extrémizmus

Danko rovnako ocenil úroveň kultúrnych inštitúcií a dodal, že je dôležité si neustále pripomínať rany minulosti. A to aj z dôvodu neustále sa rozpínajúceho extrémizmu.

„Slovenský národ má mnoho skvelých vlastností. Sme pracovití, hrdí, neustále sa snažíme o zlepšenie budúcnosti. Nemali by sme však zabúdať ani na udalosti, ktoré náš štát formovali. Preto sa musíme vrátiť k uznávaniu hodnôt svojej histórie,“ uzavrel predseda národnej rady.

Predseda NR SR sa v Bielorusku stretol aj s predsedom vlády Sergejom Rumasom. Bola to historicky prvá oficiálna návšteva predsedu slovenského parlamentu v Bielorusku.

Viac k témam: bieloruský prezident, predseda Národnej rady SR (NR SR), SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko sa stretol s Lukašenkom, volá po väčšej spolupráci slovanských národov © SITA Všetky práva vyhradené.