gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.6.2019 (Webnoviny.sk) – Spoločné stretnutia opozičných politických subjektov by mohli položiť základ budúcej úspešnej koalície. Uviedol to po štvrtkovom stretnutí zástupcov niekoľkých opozičných subjektov predseda OĽaNO Igor Matovič.

Chýbalo Progresívne Slovensko aj KDH

Na spoločnom obede, ktorý sa konal pod záštitou Zlatice Kušnírovej, sa okrem Matoviča zúčastnil šéf SaS Richard Sulík, Juraj Šeliga za pripravovanú stranu Za ľudí ako aj predseda SMK József Menyhárt.

Napriek pozvaniu sa na stretnutí nezúčastnili Progresívne Slovensko a KDH. Hnutie Sme rodina podľa Matoviča na toto stretnutie nebolo prizvané práve pre možný odpor PS a KDH.

Je však podľa neho možné, že na ďalšom sa zúčastnia. „Ľudia chcú vidieť, že lídri demokratických opozičných strán si vedia sadnúť za jeden stôl,“ povedal Matovič.

Plánujú sa znova stretnúť

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka sa strany plánujú stretnúť opätovne. „Máme nejaký konkrétny plán, ten sa budeme snažiť do budúceho stretnutia uskutočniť,“ povedal. Podľa Zlatice Kušnírovej sa takisto budú subjekty stretávať naďalej.

Každý má svoj program, každá z opozičných strán sa uberá svojou cestou. Ja chcem, aby išiel každý sám za seba, ale v spoločnom kontexte, pre dobro ľudí,“ povedala s tým, že nad prípadnými rozpormi sa treba povzniesť.

Spoločné stretnutie opozičných subjektov bolo zorganizované pod záštitou matky zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlatice. Strany Progresívne Slovensko a KDH sa napriek pozvaniu nezúčastnili.

PS uviedlo, že akciu považuje za nápad Igora Matoviča a politizovala by odkaz zavraždeného Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny.

Viac k témam: KDH Kresťanskodemokratické hnutie, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Progresívne Slovensko, SPOLU – občianska demokracia, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič dúfa, že spoločné stretnutia opozičných strán položia základ úspešnej koalície © SITA Všetky práva vyhradené.