gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.7.2019 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ finančnej polície opätovne obvinil Mariána K., Jána F. a Petra P. zo zločinu poškodzovania veriteľa formou spolupáchateľstva. Ako ďalej na sociálnej sieti informuje Policajný zbor SR, skutok súvisí s odstránením majetku akciovej spoločnosti. Veriteľom tak vznikla škoda najmenej 3,1 milióna eur.

Podľa medializovaných informácií ide v tomto prípade o golfový areál v obci Báč. Pôvodne vznesené obvinenie prokurátor v apríli zrušil a vrátil ho vyšetrovateľovi. Kauza golfového ihriska v obci Báč spočíva podľa medializovaných informácií v tom, že Marian K. cez zložité bankovo-úverové operácie údajne ovládol golfový areál s pozemkami.

„Pôvodným developerom združeným v spoločnosti Welten poskytla predtým Tatra banka úver viac ako 4,5 milióna eur. Neskôr sa Tatra banka za nejasných okolností rozhodla vyhlásiť predčasnú splatnosť úveru. Následne vymáhanú pohľadávku vo výške viac ako 2,7 milióna eur predala,“ napísal v apríli portál noviny.sk.

Akcionári Welten s postupom banky nesúhlasili, novým veriteľom golfového areálu sa však stala firma Inkasný servis Mariana K.

Viac k témam: Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikateľ Marian K. čelí ďalšiemu obvineniu, ide o kauzu golfového areálu v obci Báč © SITA Všetky práva vyhradené.