gtag('config', 'UA-130501671-1');

Práca, fitko, autobus, párty či online zoznamka, to všetko sú miesta, kde sa dá zoznámiť. Zoznámenie je ale tou jednoduchšou časťou. Udržať si dlhodobý fungujúci vzťah vyžaduje čas, energiu, porozumenie, toleranciu aj kompromisy.

Pochvala poteší vždy a každého

Dala vám moderná zoznamka možnosť nájsť si toho pravého partnera? Na začiatku vzťahu ste zrejme nešetrili lichôtkami ani slovami chváli. Postupom času sa ale tieto veci zvyknú akosi vytrácať. Je samozrejmé, že keď sa s partnerom lepšie spoznáte začnete vnímať aj jeho zlá vlastnosti, zlozvyky a niektoré veci začnete brať už ako samozrejmosť.

Verte však, že pre udržanie vzťahu je dôležité toho druhého chváliť a oceňovať za to, čo pre vás robí. Niekedy úplne stačí pochváliť nové šaty alebo pripravenú večeru. Samozrejme, by to nemalo byť násilné a chváliť treba vtedy, keď je za čo.

 

Rozprávajte sa  

Príjemné zoznámenie a spoznávanie je hlavne o rozhovoroch. Aj keď váš vzťah trvá už roky je potrebné nájsť si každý deň aspoň niekoľko minút na rozhovor. Život niekedy býva hektický a na konverzácie nie je čas, energia alebo chuť.

Porozprávať sa ale môžete aj cestou z práce, na nákup alebo predtým, ako si pôjdete ľahnúť. Zveriť sa so svojimi starostami, problémami, ale aj radostnými správami niekomu inému, je vždy úľava a budujete si tým aj vzájomnú dôveru . Okrem toho, riešenie problémov je vždy ľahšie vo dvojici.

 

Venujte čas sebe

 Tráviť čas s partnerom je dôležité. Rovnako dôležité je však tráviť čas aj so svojimi priateľmi, kolegami alebo vlastnými záľubami. Toto platí pre oboch partnerov! Stráviť večer alebo víkend oddelene môže vzťahu naozaj pomôcť. Ruku na srdce, každý si z času na čas potrebuje oddýchnuť od toho druhého aspoň na krátky čas. Ak si budete navzájom chýbať, zvítanie bude o to vrúcnejšie a môžete sa podeliť o svoje nové zážitky.

 

„Nádej na trvácnosť vzťahu robí lásku nezničiteľnou.“

(Robert Musil)