gtag('config', 'UA-130501671-1');

Vonkajšie žalúzie alebo screenové rolety majú viacero výhod, ktoré zaručene oceníte počas horúcich letných dní aj mrazivých nocí. Okrem toho, vám poskytnú aj perfektné tienenie, takže vás nebude rušiť žiadne svetlo ani spln Mesiaca.

Vonkajšie tienenie ako izolácia

Vonkajšie tieniace systémy fungujú ako zvuková aj tepelná izolácia. Počas leta zabraňujú tomu, aby sa okná rozpálili a rozohriali miestnosť. Počas zimy naopak bránia tomu, aby teplo unikalo von. Ušetríte tak aj na účtoch za energie pri vykurovaní aj klimatizovaní vnútorných priestorov.

Okrem toho, vonkajšie rolety do určitej miery izolujú aj zvuk, takže váš spánok nepreruší svetlo ani hluk z ulice. Izolačné vlastnosti samozrejme závisia od konkrétneho typu tieniaceho prvku a použitého materiálu.

Vonkajšie žalúzie

Odolné vonkajšie žalúzie nie sú iba efektívny tieniaci prvok, ale dodajú fasáde moderný a jedinečný vzhľad. Lamely žalúzií sa dajú naklápať a môžete tak regulovať množstvo svetla prenikajúceho do miestnosti. Okrem toho sa dajú aj úplne zatiahnuť alebo vytiahnuť. Aj v prípade, že sú žalúzie zatiahnuté, môžete cez okno normálne vetrať. Žalúzie môžu mať manuálne alebo motorické ovládanie, čo znamená, že všetky žalúzie môžete mať doslova pod palcom.

Screenové rolety

Špeciálne screenové rolety sú ďalším typom exteriérového tienenia, ktoré má množstvo výhod. Sú ideálne pri tienení veľkých sklenených plôch, a preto sa často využívajú pri administratívnych a komerčných objektoch, ale stále častejšie sa vyskytujú už aj v rodinných domoch. Ich výhodou je hlavne odolnosť voči vetru, ktorý dnes dokáže napáchať obrovské škody.

Taktiež vám ušetria aj trochu miesta, pretože ich box je menší ako pri žalúziách. Dodajú vašej nehnuteľnosti originálny dizajn v podobe moderného architektonického rázu a zaistia vám potrebný komfort, po ktorom ste tak dlho túžili.