gtag('config', 'UA-130501671-1');

Šport alebo skôr mierna fyzická aktivita sú pre dnešného stresu vystaveného človeka prospešné. A nie je to žiadny vedecký nezmysel. Tu je 6 argumentov, ktoré vás budú motivovať k tomu, aby ste zlepšili svoje zdravie prostredníctvom športu a začali konečne niečo so sebou robiť.

1. Lepšia nálada

Ľudia, ktorí sa pravidelne venujú športu, vedia lepšie tipovať víťazov v Lige majstrov, no majú aj zvyčajne lepšiu náladu ako tí, ktorí vedú sedavý životný štýl. Možno je preto načase sa nad sebou a svojou prácou zamyslieť a niečo z toho zmeniť.

2. Väčšie IQ

Existuje priama súvislosť medzi fyzickou aktivitou a kognitívnymi schopnosťami človeka. Tí, ktorí vedú aktívny životný štýl, sa učia omnoho lepšie, čo je dôvod, prečo by ste si mali zájsť do posilňovne.

3. Väčšie sebavedomie

Vďaka pozitívnemu vplyvu na fyzickú kondíciu tela zlepšuje šport aj naše duševné zdravie. Dosiahnutie dobrého atletického výkonu zvyšuje nielen pravdepodobnosť výhry pri pohodlnom tipovaní zápasov v hokeji, ale aj vaše sebavedomie a pri troche šťastia možno aj konto.

4. Štíhla postava

Cvičenie zlepšuje metabolické procesy v mozgu a prispieva k jeho lepšiemu fungovaniu. Vďaka športovému zaťaženiu sa zlepšuje aj prísun krvi do svalov a regulácia ich činnosti nervovým systémom, vďaka čomu sa zvyšuje svalová hmota.

5. Zabudnete na stres a zlepšíte svoju imunitu

Cvičenie vám pomôže odtrhnúť sa od problémov a znížiť stres. Zdravým prístupom k športu sa posilňuje aj vaša imunita, a preto sa zlepšuje celkové zdravie tela a prevencia.
„Prevencia pomáha chrániť naše zdravie pred zásahmi lekárov.“
(Milan Kenda)

6. Budete dlho mladí

Vďaka aktívnemu životnému štýlu zostáva metabolizmus v našom tele dlhšie na vysokej úrovni, čo bráni starnutiu organizmu. To znamená, že vďaka pravidelnej fyzickej aktivite sa vyhnete potrebe používať toľko kozmetických prípravkov, v ktorých je len zbytočná chémia.
„Krásne by nemalo byť len telo, ale aj duša.“

Zdroj foto: Shutterstock