gtag('config', 'UA-130501671-1');

Automatizácia hýbe svetom aj firmami, ktorým záleží na výkone a efektivite práce. Pomocou strojov a ich ovládania ľuďmi sa výrobné procesy zjednodušujú na maximum a náklady minimalizujú. Bez dôležitých doplnkov a mechanizmov by to ale nebolo možné.

Priamočiare pohony alebo prevodovky sa starajú o veľkú časť našej práce. Tak si ju poďte s nami a spoločnosťou Forin zjednodušiť aj vy.

Priamočiare pohony vám zjednodušia viaceré úlohy

Kontrolovaný zdvih, posunutie alebo vyklopenie, sú všetko úkony pri ktorých nájdu špeciálne priamočiare pohony to najlepšie uplatnenie.  Ich výhodou je rýchla samosvornosť po zastavení hnacej jednotky, a to aj napriek jej väčšiemu zaťaženiu.

Konštrukcia tohto priamočiareho pohonu je založená na závitovkovom prevode a pohyblivej skrutke s trapézovým závitom, vďaka čomu je pohon oveľa jednoduchší. Výhodou je, že takéto pohony si môžete vybrať v spoločnosti Forin pre rôzne zdvihy, s elektromotorom alebo bez pohonu.

Stopercentné využitie a maximálny výkon zvyšuje aj odolný materiál pohonu, dobrý hnací moment, hmotnosť jednotky pre maximálny zdvih, či priemer pohybovej skrutky.

Šnekové prevodovky s tichým chodom a relatívne veľkým výkonom

Na zabezpečenie chodu stroja alebo spomínaného kontrolovaného zdvihu vám len samotný pohon nestačí. S redukciou otáčok motora vám pomôžu univerzálne šnekové prevodovky. Tie sa uplatnia všade tam, kde sa vyžaduje veľký výkon pri malých rozmeroch. Pracujú vo všetkých polohách a prevodový pomer jednotky je zabezpečený špeciálnym súkolím.

Takže, ak vám tieto súčiastky na chod firmy, strojov a  zariadení doteraz chýbali, v spoločnosti Forin nájdete celý sortiment a množstvo inej špeciálnej výbavy. Presvedčte sa.

Obr: Shutterstock