gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nová otočná (PTZ) sieťová kamera AXIS V5925 poslúži ako viacúčelový profesionálny nástroj pre live streaming s excelentnou kvalitou obrazu, podporou štúdiového zvuku a plynulým ovládaním PTZ funkcií vďaka protokolu Visco – napríklad v režime vhodnom pre športové udalosti alebo snímanie pódia. Táto IP kamera bude celosvetovo k dispozícii s predinštalovanou streamovacou aplikáciou českého výrobcu CamStreamer. Ide teda o skutočne flexibilné a zároveň profesionálne riešenie pre živé video prenosy.

Spoločnosť Axis Communications uvádza nový model sieťovej PTZ kamery AXIS V5925 s excelentnou kvalitou obrazu v rozlíšení HDTV 1080p pri snímkovej frekvencii 60 fps a s 30-násobným optickým zoomom. Ovládací systém založený na protokole Visco RS-232 umožňuje jednoduchú integráciu s existujúcimi inštaláciami AV techniky. Navyše funkcia Visco over IP prináša možnosť vzdialeného ovládania niekoľkých kamier s použitím siete LAN. Pokiaľ je potrebná jednoduchá alebo mobilná inštalácia, kamera sa dodáva s predinštalovanou 3-mesačnou skúšobnou licenciou aplikácie CamStreamer, ktorá zaistí okamžitý video prenos na streamovacie služby, ako sú napríklad YouTube a Facebook Live – priamo z kamery cez IP sieť.

Medzi hlavné znaky kamery AXIS V5925 patria:

• Video v rozlíšení HDTV 1080p a 30× zoom
• Štúdiový zvuk s XLR vstupmi
• Podpora protokolu Visco a VISCO over IP
• Dodáva sa s 3-mesačnou skúšobnou licenciou aplikácie CamStreamer
• Výstupy 3G-SDI a HDMI

Okrem vyššie uvedeného sú kamery vybavené pokročilými bezpečnostnými funkciami, ako je napríklad podpísaný firmware a zabezpečené bootovanie, s ktorými má používateľ záruku, že je nainštalovaný iba autorizovaný firmware a nedošlo k žiadnym neželaným zásahom. Navyše kamery disponujú kompresnou technológiou Axis Zipstream pre kodeky H.264 a H.265, ktorá významne redukuje dátový tok a nároky na úložisko, bez toho aby došlo ku kompromisu v obrazovej kvalite.