gtag('config', 'UA-130501671-1');

Erektilná dysfunkcia nie je problémom, ktorý postihuje len staršie ročníky mužov. Veľmi často v poslednej dobe zasahuje aj mladšiu populáciu. Prečo? Stres, množstvo práce, nezdravá strava, málo pohybu a nedostatok odpočinku zanecháva na našom tele stopy aj v tejto podobe.

Mierna alebo stredne závažná erektilná dysfunkcia je bežná – postihuje asi polovicu mužov vo veku 50 rokov a čoraz viac sa vyskytuje aj u mužov po 50 rokoch.

Neschopnosť udržať erekciu môže spôsobiť problémy vo vašich vzťahoch alebo v sebavedomí, existujú však spôsoby, ako tento stav zlepšiť alebo dokonca úplne vyliečiť. Nielen Cialis, ale aj zopár jednoduchých postupov vás môže tohto problému zbaviť.

Zmeňte životný štýl

Dosiahnutie erekcie zahŕňa mnoho systémov vo vašom tele, vrátane nervov, krvného obehu a svalov. Z tohto dôvodu vás podmienky spojené s nezdravým životným štýlom, ako sú srdcové choroby a obezita, môžu vystaviť väčšiemu riziku nepríjemnej erektilnej dysfunkcie.

Na zlepšenie je dôležité vykonať zmeny v životnom štýle, ktoré zlepšia zdravie vašich krvných ciev, kanálov, ktoré vedú krv do všetkých častí tela vrátane vášho penisu.

Viac cvičte

Pri cvičení vaše telo produkuje viac oxidu dusnatého, čo je zlúčenina, ktorá spôsobuje uvoľnenie svalov v cievach a umožňuje voľnejší tok krvi, ktorá sa dostane aj do penisu. Fyzická aktivita tak môže výrazne zlepšiť vaše skoré, treba však denne venovať cvičeniu aspoň 40 minút.

Erektilná dysfunkcia je u mužov častým problémom, pohyb, zdravá strava a menej stresu pomáha ale jej vzniku predchádzať. Samozrejme, ak je problém dlhodobého charakteru, je lepšie sa obrátiť na urológa. Niekedy môže byť dôvodom dysfunkcie aj niečo vážnejšie.

Zdroj obrázka:Shutterstock.com