gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nájsť si čas v našich nabitých programoch, aby ste si vyrazili a užili si prírodu, môže byť za najlepšieho počasia ťažké. V zime je to ešte väčšia výzva. Vzduch je chladnejší, cesty a parky môžu byť plné snehu a ľadu, skôr sa stmieva a času je ešte menej. Donútiť sa vybehnúť na pár minút von je na základe týchto a ďalších iných skutočností pre mnohých z nás potom ťažké.

Je ale dokázané, že iba pár minút denne v prírode zlepšuje našu náladu a naše fyzické zdravie, čo vedie k zníženiu stresu a zvýšeniu sebavedomia. V dnešnom príspevku vám prezradíme prečo.

Získate potrebnú dávku vitamínu D

Vystavenie pokožky slnečným UVB lúčom je pre vaše telo nevyhnutné, aby získalo potrebný vitamín D. Na rozdiel od iných živín nie je vitamín D prítomný vo veľkých dávkach v potravinách a štúdie preukázali, že nedostatok toho, čo je známe ako „slnečný svit“, ovplyvňuje takmer jedného z dvoch ľudí na celom svete.

Našťastie kvôli slnku dnes nemusíte cestovať na kraj sveta. Môžete si ho užiť aj u nás a dokonca aj v zime. V tomto období je dokonca niekedy ešte silnejšie. Treba si ale vybrať peknú chatu v Oščadnici a užívať si prísun slnečných lúčov a čerstvého vzduchu v krásnej prírode.

Posilníte svoju imunitu

Byť vonku tiež zlepšuje náš imunitný systém. To je obzvlášť dôležité pre deti, pretože im pomáha budovať prirodzenú odolnosť. Keď deti prídu do styku s nečistotami, baktériami a zvieratami počas hry vonku, pomáhajú im znížiť riziko alergií a autoimunitných chorôb v budúcnosti.

Zlepšíte vaše vzťahy

90 % svojho času trávime v uzavretých budovách a 6 % vo vozidlách. Nielen nekvalitný vzduch, ale aj zlá atmosféra sa potom môžu podpísať pod naše nepohodlie. Aj tu sa dá proti depresiám a únave zo suchého vzduchu plného formaldehydu bojovať výletom do prírody.

A aj teraz v zime vám prekrásne ubytovanie v Oščadnici k tomu ponúka tie najlepšie podmienky. Stačí si vybrať vhodný termín a užiť si s celou rodinou nielen krásne prostredie, ale aj kopec zábavy.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com