gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.12.2020 (Webnoviny.sk) – Hlasovaním o vetovanej novele zákona o dotáciách v pôsobnosti ministerstva práce sa skončila posledná tohtoročná schôdza parlamentu. Dotáciu na obed v materských a základných školách nebude štát od augusta budúceho roka poskytovať na dieťa, ktoré žije v domácnosti s príjmom vyšším ako životné minimum.

Parlament sa totiž vo štvrtok nestotožnil s pripomienkou prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá žiadala príjmovú hranicu domácnosti pre získanie štátnej dotácie na obed zvýšiť na dvojnásobok životného minima. Zákonodarný zbor má najbližšie zasadnúť 26. januára 2021.

Na štvrtkovom poslednom rokovacom dni 18. schôdze mali poslanci hlasovať aj o vládnych novelách týkajúcich sa núdzového stavu. Na návrh štyroch poslaneckých koaličných klubov plénum rozhodlo, že o zmenách v zákone o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu a zákone o ústavnom súde budú hlasovať na najbližšej schôdzi, ktorú zvolá predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Viac k témam: rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Skončila sa posledná tohtoročná schôdza parlamentu, núdzový stav poslanci nedoriešili © SITA Všetky práva vyhradené.