gtag('config', 'UA-130501671-1');

V procese nosenia šperkov, od ich kontaktu s pokožkou, prachu a iných nečistôt, strácajú svoj pôvodný lesk, tmavnú a nevyzerajú tak dobre ako keď boli nové.

Správne nosenie a pravidelná údržba šperkov a krásnych Swarovski setov je preto dobrým riešením. A my vám prezradíme, čo si pod týmito jednoduchými úkonmi predstaviť?!

Voda a kvalitná handrička sú základ

V priebehu času akékoľvek šperky strácajú svoju atraktivitu a pôvodný lesk a sú pokryté vrstvou plaku pozostávajúceho zo všetkých druhov prachu, špiny a mastnoty. Samozrejme, v súvislosti s tým sa potom vynára veľmi relevantná otázka, ako si bezpečne vyčistiť šperky v pohodlí domova?

Nie vždy treba za všetkým hľadať náročné a komplikované riešenia a prostriedky. Občas pomôže aj vlažná voda alebo ešte lepšie suchá flanelová či semišová handra. Niekedy stačí šperky naozaj len preleštiť a efekt obnovenia krásy sa dostaví rýchlo.

Pozor na to, kedy a kde ich nosíte

Aby si vaše nové Swarovski náušnice zachovali dlhodobo krásny lesk, mali by ste si dávať pozor aj na to, kde a pri akej činnosti ich nosíte. Krémy a iná telová kozmetika nemusia mať s odolným kovom žiadne zľutovanie. Podobne bude na tom aj voda na umývanie podlahy, v ktorej je silná chémia, prípadne chlórovaná voda z vodovodu v meste. Ani váš pot a dlhodobé slnečné UV žiarenie nemusí bižutérii prospievať.

Nájdite šperkom preto vhodné miesto v šperkovnici a uvidíte, že sa vám za takúto starostlivosť odvďačia krásnym leskom.

Ak by bolo znečistenie väčšie, môžete použiť vlažnú vodu s prostriedkom na umývanie riadu a jemnú zubnú kefku. Niekedy stačí kráse naozaj málo.

Zdroj obrázka: Yalana/Shutterstock.com