gtag('config', 'UA-130501671-1');

Ak chcete v interiéri niečo špeciálne, skúste premýšľať trocha inak. Ponúkame vám k tomu niekoľko svetlých, ale ľahko realizovateľných riešení.

Krásny a príjemný interiér nemusí byť nutne drahá renovácia, exkluzívny nábytok a zložité usporiadanie. Pamätným, jasným detailom vášho bytu môže byť neštandardná kuchynská zástera,   zaujímavá podlaha alebo originálne kovové stolové podnože.

V našom ďalšom zaujímavom článku sme zhromaždili niekoľko univerzálnych nápadov, ktoré môžete implementovať do praxe ľahko aj bez pomoci odborníkov.

Zaexperimentujte s povrchovými úpravami podláh

Laminát, doska, dlaždice, porcelánové kameniny – to je asi všetko, čo nám napadne, keď sa rozhodneme pre podlahovú krytinu. Dôležité je že aj samotná podlaha sa môže stať zaujímavým akcentom v interiéri. Tak na to pri jej výbere myslite.

Použite originálnu dekoráciu stien

Ideálnou možnosťou je zvoliť neutrálny povrch pre všetky steny a vytvoriť jeden prízvuk. Všetko je v tomto smere obmedzené iba vašou predstavivosťou. Pre prízvučnú stenu si môžete zvoliť obe klasické možnosti – maľovať v kontrastnom odtieni, prelepiť ju tlačenými tapetami, zdobiť imitáciou tehál alebo kameňa, alebo sa venovať iným neštandardným riešeniam a materiálom.

Nebojte sa zložitého umenia

Napriek rozšírenému stereotypu sú veľké a svetlé umelecké predmety vhodné do akýchkoľvek priestorov: „zhromažďujú“ veľký priestor do jedného celku a dodávajú požadovaný prízvuk, zatiaľ čo malé sa vizuálne zväčšujú.

Umeleckým predmetom ale nemusí byť nutne len obraz či socha. Môže to byť neobvyklá polica, masívne zrkadlo alebo spomínané originálne kovové stolové podnože. Jednoducho čokoľvek, čo môžete do interiéru inštalovať sami a zaujme.

Ako vidíte, nie je to vždy len o drahom a luxusnom nábytku. Tak sa o tom presvedčte a svoj interiér s pomocou našich jednoduchých nápadov rozjasnite.

Zdroj obrázka: debr22pics/Shutterstock.com