gtag('config', 'UA-130501671-1');

Púchov možno nie je tradičná dovolenková destinácia, ale aj toto mesto a jeho okolie majú čo ponúknuť. Určite tu môžete stráviť príjemný predĺžený víkend, stačí si len rezervovať ubytovanie v Púchove.

Púchovská skala

Púchovská skala je obľúbeným turistickým miestom. Keďže sa nachádza blízko mesta je často vyhľadávaná aj domácimi. Turistický chodník na skalu vedie priamo z Púchova. V minulosti bola skala masívnym vápencovým útvarom, ale kvôli ťažbe kameňa sa podstatne zmenšila. Napriek tomu je stále čo obdivovať. Lom je dnes využívaný ako rekreačná časť. V rámci výletu si tu môžete aj opekať, pretože sa tu nachádzajú ohnisko a altánok.

Rozhľadňa Dohňany

Rozhľadňa Dohňany stojí na Tlstej hore a vedie k nej náučný chodník Tri skaly. Trasa začína v obci Dohňany a vedie cez Lazovskú skalu, Čertovu skalu, Rozhľadňu Dohňany a Skalu Vieska. Túru môžete absolvovať pešo, na bežkách alebo na bicykli.  Dĺžka trasy je 13 km a pešo trvá túra asi 5 hodín. Rozhľadňa je vysoká 21,5 m a má tvar valašského klobúka.

Vodná nádrž Nosice

Vodná nádrž Nosice je známa aj ako Priehrada mládeže a ide o nádrž na rieke Váh. Nosice patria k Vážskej kaskáde a je to najstaršia priehrada na Váhu. Súčasťou priehrady je aj vodná elektráreň. Z turistického hľadiska je však najzaujímavejšie, že ponúka rôzne možnosti vyžitia. Užiť si môžete kúpanie, surfovanie, plachtenie či plavbu výletnou loďou.

Ubytovanie s výhodnou polohou

Štýlové ubytovanie v Púchove v príjemnom a modernom penzióne je základom dobrej dovolenky. Ak máte na dosah aj celú občiansku vybavenosť, ihriská, plaváreň či trasy na prechádzky po nábreží Váhu a po lese, je to ešte lepšie. Presne takéto ubytovanie v Púchove vám ponúkne penzión SISI. V areáli penziónu je aj reštaurácia, v ktorej vám pripravia obedové menu. Ak si spravíte krátku prechádzku, vyskúšať môžete aj ázijskú reštauráciu.

Zdroj obrázka: P.Fabian/shutterstock.com