gtag('config', 'UA-130501671-1');

Hľadáte kvalitné pracovné oblečenie, v ktorom sa môžete vybrať na stavbu alebo do terénu? Malo by vydržať všetky nástrahy prostredia, v ktorom pracujete, bez poškodenia? Aby ste boli s výberom spokojní, prezradíme vám, ktoré parametre by ste mali počas nákupu skontrolovať.

Pracovné bundy do každého počasia

Ak pracujete v exteriéri, požiadavky na pracovné oblečenie budú závisieť aj od ročného obdobia. V lete si vystačíte s kvalitným tričkom a montérkami, v chladných mesiacoch budete potrebovať zateplené, vetru a vode odolné bundy s kapucňou. Takého kúsky vás udržia v teple a suchu po celý deň. Materiál bundy by mal byť navyše priedušný, aby dobre odvádzal von vlhkosť. Pri mínusových teplotách oceníte tiež možnosť sťahovania na dolnom okraji a reguľovateľné manžety na rukávoch. Nezabudnite na reflexné prvky pre lepšiu viditeľnosť.

Vhodnými kúskami je tiež nepremokavé pracovné oblečenie, ako sú pláštenky a nohavice do dažďa. Pre ešte vyšší tepelný komfort nezabudnite na termoprádlo — termospodky a termo nátelníky.

Montérky z kvalitných materiálov

Pri práci na stavbe, v dieni aj na iných pracoviskách oceníte kvalitné materiály, ktoré odolávajú oderu. Ak vyberáte montérky, stavte na pevnosť materiálu. Ako materiál v tomto prípade bude vhodná bavlna, ešte vyššiu pevnosť dosajujú textílie s pridaním polyesteru. Skontrolujte aj gramáž, mala by byť minimálne 250 g/m2.

Na najviac namáhaných miestach by mali byť montérky podšité. Podšitie by sa malo nachádzať minimálne na kolenách, najlepšie aj s možnosťou vloženia kolenných výstuh. Špeciálne zosilnenie by je vhodné aj v oblasti spodného lemu nohavíc, prípadne sedu. Montérky si môžete zakúpiť v prevedení do pása alebo s trakmi. Skontrolujte tiež, či vám vyhovuje počet a umiestnenie vreciek, nemenej dôležitou je kvalita šitia.

Zdroj obrázka: FLUKY FLUKY/shutterstock.com