gtag('config', 'UA-130501671-1');

Termovízia je zariadenie, ktoré vďaka infračervenému žiareniu rozozná teplotné rozdiely v prostredí, ktoré sledujete. Pomocou toho získate obraz vášho blízkeho i menej blízkeho okolia bez toho, aby ste mali pri sebe svetlo.

Aké parametre je potrebné si všímať?

Tepelná citlivosť termovízie

Tepelná citlivosť termovízie ukazuje aké tepelné rozdiely meraných predmetov dokáže termovízia zmerať. Čím je teda nižšie číslo, tým je citlivosť vyššia a termovízia presnejšia.

Optické priblíženie a kvalitný obraz

Okrem toho, že termovízia dokáže dokonale rozoznať objekty, je dôležité, aby ste ich aj správne videli na obrazovke. K lepšiemu rozoznávaniu napomáha aj schopnosť optického priblíženia. Špeciálna termovízia InfiRay prichádza z rovnako znejúcej spoločnosti InfiRay, ktorá priniesla v posledných rokoch na trh unikát v podobe termovízie s variabilným optickým priblížením, ktorý umožňuje pozorovanie nielen na blízko, ale aj na veľké vzdialenosti.

Integrovaný diaľkomer

Ak potrebujete vedieť ako ďaleko sa detekované predmety nachádzajú, integrovaný laserový diaľkomer ako ponúka kvalitná termovízia Pard vám príde vhod. Vzdialenosť vidíte priamo na obrazovke a nič vám už neujde.

Priemer šošovky

Veľkosť priemeru šošovky priamoúmerne ovplyvní záber vášho videnia. Pokiaľ chcete mať veľký rozhľad, je potrebné si voliť šošovku s veľkým priemerom. Optimálna veľkosť šošovky je okolo 35 mm.

Batéria

Ak si chcete lov užívať čo najdlhšie, nezabudnite dať pri kúpe pozor na výdrž batérie. Kvalitným termovíziám vydrží batéria až 8 hodín, čo je prakticky celú noc.

Zimný lov má neopísateľné čaro, ktoré však dokážete oceniť ešte viac, ak zvolíte správne pomôcky. Pri výbere správnej termovízie je nutné vyberať najmä podľa vašich požiadaviek a preferencií lovu a tiež referencií výrobcov. Špecializované spoločnosti ako je Pard alebo InfiRay, vám ponúkajú to najlepšie čo môžete na trhu nájsť.

Zdroj obrázka: Milica Maljkovic/Shutterstock.com