gtag('config', 'UA-130501671-1');

18.10.2023 (SITA.sk) – Je dôležité, aby sa na čelo rezortu kultúry postavil niekto, kto sa v kultúre, umení i kreatívnom priemysle orientuje. Mal by poznať i inštitúcie rezortu a disponovať víziou o smerovaní kultúry.

Po stredajšom rokovaní vlády to uviedla poverená ministerka kultúry Silvia Hroncová. Verí, že sa bude pokračovať v stratégiách, ktoré majú reálny potenciál pre skvalitnenie slovenskej infraštruktúry kultúry.

„Ja vnímam to, že sa po dlhej dobe veľmi intenzívne hovorí o pozícii ministra kultúry, a že sa hovorí o dôležitosti kultúry. To je pozitívna správa,“ uviedla Hroncová na margo aktuálnej diskusie o nominácii na ministerský post v rezorte kultúry.

Slovenská národná strana na pozíciu ministerky kultúry pravdepodobne nominovala bývalú moderátorku Martinu Šimkovičovú. „Druhá správa je zatiaľ, verím že neoficiálna, kto príde na post ministra alebo ministerky kultúry,“ dodala.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Ministerka kultúry SR, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Hroncová verí, že správa o Šimkovičovej na poste ministerky kultúry je len neoficiálna © SITA Všetky práva vyhradené.