gtag('config', 'UA-130501671-1');

18.10.2023 (SITA.sk) – Ukrajinským silám sa údajne podaril „prielom“ cez rieku Dnipro. Ako referuje web news.sky.com, vyhlásil to ruský milbloger známy pod prezývkou Rybar.

Prekročenie rieky nie je prvýkrát

V utorok večer uviedol, že ukrajinské formácie operujúce v blízkosti zničeného Antonivského mosta pri Chersone postúpili a obsadili obec Pojma.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nie je to prvýkrát, čo Ukrajina údajne prekročila rieku Dnipro, ale správa od milblogera Rybara o „prielome“ vzbudila pozornosť.

Ak by sa totiž ukrajinským silám podarilo vybudovať predmostie na druhej strane Dnipra, mohli by dostať cez rieku nielen jednotky, ale aj tanky a delostrelectvo.

Ukrajinský tlak

To by spôsobilo ruským silám ďalšie problémy, keďže momentálne musia zadržiavať ukrajinský tlak priamo pozdĺž dlhej frontovej línie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

„Po príchode posíl sa ukrajinské ozbrojené sily pohli ďalej a podarilo sa im dostať sa na severný okraj Piščanivky. Boje v oblasti pokračujú,“ napísal Rybar.

Viac k témam: Chersonská oblasť, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinskej armáde sa údajne podarilo prekročiť rieku Dnipro, pri vybudovaní mostu by mohli dostať na druhú stranu aj tanky © SITA Všetky práva vyhradené.