gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.2.2024 (SITA.sk) – Slovenská národná strana (SNS) navrhne na parlamentnej úrovni rozšírenie spolupráce o skupiny priateľstva s Ruskou federáciou a Bieloruskom. Zdôvodňuje to tým, že chce, aby Národná rada SR mala dobré vzťahy so všetkými štátmi. Verí, že jej návrh podporia aj koaliční partneri Smer-SD a Hlas-SD.

„Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z KHL. Tak, ako by nemali byť diskriminovaní športovci pri svojich výkonoch v reprezentácii. Tak, ako by nemali byť diskriminovaní umelci, kultúra, by nemali byť ani obmedzované spolupráce na parlamentnej úrovni,“ uviedla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Dodala, že prvý krok obnovenia v kultúrnej spolupráci už realizovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová v mene SNS vo svojom rezorte. Činnosť skupiny priateľstva s Bieloruskom a Ruskom v rámci slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie bola dočasne pozastavená po vypuknutí vojny na Ukrajine v roku 2022, a to do času, kým sa neskončí vojenská prítomnosť Ruska na území Ukrajiny.

Viac k témam: Medziparlamentná únia, Ministerka kultúry SR, rusko-ukrajinský konflikt, Spolupráca
Zdroj: SITA.sk – Národniari navrhujú v parlamente rozšírenie spolupráce o skupiny priateľstva s Ruskou federáciou aj Bieloruskom © SITA Všetky práva vyhradené.