gtag('config', 'UA-130501671-1');

Pri zariaďovaní záhrady, terasy alebo domácnosti všeobecne – je dôležité mať na pamäti nielen estetiku, ale aj pohodlie. Náročný svet a jeho okolie nás čoraz viac vyčerpávajú, takže vytvoriť si doma optimálne podmienky na oddych je veľmi dôležité. Odpočinok prispieva k zachovaniu nášho fyzického, mentálneho a emocionálneho zdravia. Pomáha nám znižovať stres a napätie a prispieva k celkovému pocitu pohody a vyváženosti.

Dobrou správou je, že na vytvorenie takýchto podmienok toho veľa nepotrebujeme, pretože k tomu, aby sme sa dobre cítili, nie je nutné podstupovať žiadne náročné procesy. Stačí mať k dispozícii zopár unikátnych prvkov.

Odolné záhradné zostavy

Jednou zo skvelých možností, ako si vytvoriť optimálne podmienky na odpočinok na čerstvom vzduchu, sú odolné záhradné zostavy. Ich výber závisí od vašich preferencií a priestoru, ktorý máte k dispozícii. Môžete zvážiť rôzne možnosti, ako sú ratanové, drevené sedacie súpravy alebo kovové zostavy so štýlovými vankúšmi. Dôležité je, aby bolo sedenie pohodlné a ergonomické, aby ste si mohli relax v záhrade vychutnávať čo najdlhšie.

Relaxačné kreslá

Pre tých, ktorí preferujú individuálne riešenia, sú ideálnou voľbou luxusné relaxačné kreslá. Zo širokej ponuky si môžete vybrať medzi klasickými alebo hojdacími kreslami, prípadne lehátkami, ktoré vám umožnia oddychovať a relaxovať v exteriéri aj interiéri.

Ochrana pred slnečným žiarením

Užitočným doplnkom, ktorý poskytuje ochranu pred prílišným slnečným žiarením, sú aj slnečníky. Vyberte si model s dostatočne veľkým priemerom, aby mohlo sedieť v tieni počas horúcich letných dní viacero osôb.

Markízy sú ďalšou možnosťou ochrany pred slnečným žiarením, ktorá môže byť pripevnená k stene domu alebo montovaná na samostatnej konštrukcii. Sú praktické a flexibilné, umožňujúc vám nastavenie potrebného tieňa podľa aktuálnych potrieb.

Dotyk prírody

Nezabudnite aj na prírodné prvky, ako sú rastliny a kvety, ktoré môžu pridať do záhrady alebo terasy šarm a relaxačnú atmosféru. Vhodnejšie sú odolné rastliny, ktoré dobre rastú v našom podnebí a ktoré si vyžadujú minimálnu údržbu.

Zvážte pridanie vodného prvku, ako je fontána alebo malý vodopád, ktorý bude nielen estetickým doplnkom, ale aj príjemným zvukom, ktorý pridáva do vášho relaxačného prostredia pocit pokoja a harmónie.

Uvidíte, že s týmito prvkami a doplnkami si môžete vytvoriť útulný a relaxačný priestor kdekoľvek a užívať si oddych vtedy, kedy vám to vyhovuje.

Zdroj obrázka: dianagrytsku/AdobeStock.com