gtag('config', 'UA-130501671-1');

Atramentové tlačiarne HP Officejet Pro X  sú skutočnými rekordérmi v rýchlosti. Dotiahli to dokonca až do Guinessovej knihy rekordov, kde sú zapísané ako najrýchlejšie tlačiarne na svete. Za jednu minútu dokážu vytlačiť až neuveriteľných 70 strán! Tlačiareň je primárne určená pre malé a stredné podniky (SMB), kde ju môžete zdieľať v menších pracovných skupinách. Pri tlači používa atrament, ktorý v porovnaní s tradičnými laserovými tlačiarňami prinesie  až 50% úsporu na nákladoch na tlač. Ako je ale možné, že jednu stranu vytlačí za menej ako sekundu?

Pevná tlačová hlava

Farebné tlačiarne a multifunkčné zariadenia radu HP Officejet Pro X využívajú technológiu HP PageWide, čo je platforma pre novú generáciu atramentových tlačiarní. Tlačí zároveň štyrmi farbami pigmentového atramentu na pohybujúci sa list papiera. Pri tlači teda ostáva tlačová hlava v pokoji a jediné čo sa pohybuje je papier. Tlačiareň tak môže tlačiť oveľa tichšie a zároveň extrémne rýchlo. Mechanizmus tlačiarne tak vytlačí jeden list A4 za menej než 0,86 sekundy, čo je pre tradičnú tlačiareň nemysliteľné.

Použitý pigmentový atrament prakticky okamžite zasychá a nerozpíja sa. Tlač je preto krásne ostrá, jemná v detailoch a má vlastnosti podobné s laserovou potlačou. Za jednu minútu dokáže tlačiareň vytlačiť spomínaných 70 strán, pri duplexe 33. Pri nastavení vyššej kvality ISO Professional je počet výtlačkov za minútu 42 resp.  22. Stále je to viac ako dokáže dobrá laserovka.

Úspora

Štandardný čierny atramentový zásobník (HP970) má kapacitu na 3 000 výtlačkov (farebné HP971 majú kapacitu 2 500 strán), ale v predaji sú aj veľkokapacitné XL zásobníky s výťažnosťou 9 200 pri čiernej, resp. 6 600 pri farebnej tlači (HP970 XL a HP971 XL). Atramentové náplne obsahujú rýchlo schnúci a vysoko odolný atrament, ktorý ponúka profesionálnu tlačovú kvalitu, optimalizované miešanie farieb a interakciu s papierom, čo zaručuje rýchlu tlač. Základný vstupný zásobník má kapacitu 500 listov papiera, takže tlačiareň netreba kŕmiť často a možno sa sústrediť na prácu či kávu.

Disponuje tiež riešeniami pre správu firemných procesov HP Web Jet admin software, HP Managed Print Services (MPS) a možnosťou prispôsobenia k jestvujúcemu IT prostrediu. “Zákazníci z oblasti malých a stredných podnikov stále hľadajú spôsoby, ako ušetriť peniaze a získať viac za menej,“ povedal pri ich uvedení na trh Stephen Nigro, viceprezident pre Inkjet and Printing Solutions z Divízie tlače a personálnych systémov HP. “Nový rad HP Officejet Pro X je ideálnym riešením, ktoré poskytuje rýchlejšiu tlač a nižšie náklady ako laserové tlačiarne – a produkuje výrazne menej odpadu.”

 OJ Pro