gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nové tlačivá daňových priznaní na daň z príjmov budú k dispozícii počas januára. Pre verejnosť budú sprístupnené na novom portáli finančnej správy, v tlačenej podobe na daňových úradoch. Termín na podanie priznania na daň z príjmov je 31. marec 2014.

Tlačivá daňového priznania na daň z príjmu fyzických osôb typ A a B, a tiež na daň z príjmu právnických osôb budú pre verejnosť pripravené v druhej polovici januára. V elektronickej podobe budú k dispozícii na novom portáli finančnej správy pre elektronickú komunikáciu.

Oneskorenie tlačív spôsobilo ich neskoré schválenie v Národnej rade Slovenskej republiky. Finančná správa každoročne potrebuje na zapracovanie legislatívnych zmien v tlačivách daňových priznaní cca 3 mesiace.

Tento rok boli posledné zmeny schválené začiatkom decembra 2013. Aj preto nie je možné, aby boli tlačivá k dispozícii ihneď v prvých dňoch nového roka. Finančná správa však robí všetko preto, aby boli daňové priznania k dispozícii čo najskôr  a chce skrátiť lehotu potrebnú na zapracovanie zmien z 3 mesiacov na cca 6 týždňov.

Už teraz sú k dispozícii na úradoch tlačivá na podávanie dani z motorových vozidiel. Toto daňové priznanie je potrebné podať do 31. januára 2014.