gtag('config', 'UA-130501671-1');

Firma FujiFilm sa rozhodla vstúpiť na expandujúci trh obaliarskeho priemyslu. Navrhla tlačiareň, ktorá  má dizajnérom slúžiť na tlač obalových prototypov.  Odbornej verejnosti sa predstaví 26. februára na medzinárodnej výstave  Packaging Innovations v anglickom Birminghame. 

Acuity LED 1600 je veľkoformátová tlačiareň s fotografickou kvalitou tlače a rozlíšením 1200 x 1200 dpi. Disponuje 4 módmi, kde najrýchlejší expresný dosahuje rýchlosť 20 m2/h. Pri tlači lakom a bielou je rýchlosť polovičná. Tlač je možná zo stola šírky 1,6 m, dĺžky 3,2 m a hrúbky materiálu 13 mm. V tlačiarni sú osadené hlavy FUJIFILM Dimatix Qclass, ktoré majú variabilnú kvapku veľkosti od 11 – 44 pl, čím vie ušetriť na spotrebe. Atramenty Uvijet LL v konfigurácii CMYK+ LC + LM + W + Clear od spoločnosti Sericol sú dodávané v 600 ml baleniach. V jednom prechode mieša farby s bielou i lakuje. Pre okamžité vytvrdenie atramentu na potláčaných materiáloch slúžia LED lampy so svietivosťou 10 000 hodín.

„V oblasti tlače sme dlhodobo kľúčovým hráčom. Teraz sme sa rozhodli rozšíriť ponuku o riešenia pre packaging a preto plánujeme účasť aj na tejto výstave,“ vysvetlil Steve Cookman, produktový manažér pre veľkoformátové inkjety FujiFilm.