gtag('config', 'UA-130501671-1');


Potápate sa v mori, leziete po skalách, lyžujete, splavujete rieku, bicyklujete, surfujete. Ste športový či akčný typ ale záznamy z akcie nemáte, lebo telefón aj fotoaparát odložíte vždy do bezpečia. Riešením môže byť outdoorový fotoaparát, ktorý „prežije všetko“.

Nový kompakt COOLPIX AW120 je konštruovaný tak aby sa stal doplnkom aktívneho životného štýlu. 16-megapixelový fotoaparát s objektívom s 5-násobným optickým priblížením je vodotesný do hĺbky 18 m, odolný voči pádom z výšky 2 m a odolný voči mrazu do –10 °C.

AW120_front2

 Lokalizácia

AW120 je robustný spoločník na cesty, na ktorých vás vie lokalizovať so systémami GPS a GLONASS, s kompasom a s mapou sveta, takže trasuje váš pohyb a zaznamená 30 miest, na ktorých ste snímky zhotovili. Okrem polohy možno na displeji sledovať, a do snímok zaznamenať, údaje o atmosférickom tlaku, hĺbke a nadmorskej výške.

 

Spomalené video

Videosekvencie sníma s rozlíšením Full HD s optickým priblížením a automatickým zaostrovaním. Bádatelia môžu snímať spomalený alebo zrýchlený záznam frekvenciou 15 až 240 snímok za sekundu, aby mohli znova prežiť každý okamih svojho veľkého dobrodružstva. Akciu môžno zdieľať aj v reálnom čase, cez modul Wi-Fi.

AW120_back

Vylepšený zoom

Snímač CMOS typu Back-illuminated poskytuje vysoký výkon a kvalitné snímky s nízkou úrovňou šumu, čo oceníte pri snímaní pri slabom osvetlení, napríklad v jaskyni alebo dažďovom pralese, zatiaľ čo veľký 7,5-centimetrový (3“) displej OLED s 921 000 bodmi poskytuje zvýšený jas a viditeľnosť na jasné prehrávanie aj pod vodou alebo na priamom slnečnom svetle. Širokouhlý objektív 24 mm f/2,8 s 5-násobným optickým priblížením sa dá pomocou novej funkcie Dynamic Fine Zoom rozšíriť až na 10-násobné priblíženie detailov bez straty rozlíšenia. Táto funkcia dvakrát predlžuje ohniskovú vzdialenosť pri použití najdlhšej optickej ohniskovej vzdialenosti objektívu.

AW120_top

Menší variant aj pre deti

Mladší brat COOLPIX S32 je navrhnutý pre celú rodinu. Je odolný voči prachu, pádu z výšky až 1,5 m a vodotesný do hĺbky 10 m. Jednoducho sa používa a vďaka zaoblenému ergonomickému dizajnu sa dobre udrží a ovláda aj v rukách dieťaťa.

Zdá sa, že dokáže zniesť všetko, čo deti dokážu vymyslieť. Nikdy však nepodceňujme naše ratolesti…

Coolpix S32

 

[spider_facebook id=“1″]