gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nový rad pokročilých SD a microSD kariet zn. Samsung sú určené pre digitálne a mobilné zariadenia. Produkty v kategóriách PRO, EVO a Standard umožňujú rôzne spôsoby použitia a úrovne výkonnosti pre bežných spotrebiteľov aj profesionálov.

Nové pamäťové karty sú určené pre rôzne zariadenia spotrebnej elektroniky. Kým SD karty sú najčastejšie v digitálnych fotoaparátoch, DSLR fotoaparátoch a videokamerách, microSD karty sa používajú predovšetkým v mobilných zariadeniach, ako sú smartfóny a tablety, ale aj v niektorých fotoaparátoch a videokamerách vybavených slotmi pre microSD karty.

Rozšírená ponuka uspokojí rastúci dopyt používateľov po vysokom výkone, kapacite a úrovni spoľahlivosti. Sú k dispozícii v širokom rozsahu kapacity od 4 GB do 64 GB. Napríklad na 64GB pamäťovú kartu Samsung PRO v kompaktnom digitálnom fotoaparáte môžu používatelia nahrať približne 670 minút Full HD videa (30 snímok za sekundu) bez potreby kartu meniť. Typy PRO a EVO navyše podporujú výkon Ultra High Speed prvého stupňa (UHS-I), takže ponúkajú rýchle čítanie: 90 MB/s (PRO) a 48 MB/s (EVO).

S cieľom vysokej spoľahlivosti sú nové pamäťové karty vyvinuté z materiálu odolávajúceho vode, extrémnym teplotám, röntgenovému žiareniu a pôsobeniu magnetu. Vďaka tomu vydržia všetky modely aj tie najtvrdšie podmienky a vydržia napríklad až 24 hodín v morskej vode, znášajú prevádzkové teploty -25 °C až 85 °C (mimo prevádzky -40 °C až 85 °C) a odolávajú magnetu o sile až 15 000 gaussov. Okrem toho môžu SD karty odolať váhe 1,9-tonového vozidla.

Okrem vylepšených vlastností majú médiá aj inovovaný vzhľad, ktorý sa vyznačuje rôznym farebným prevedením pre každú kategóriu: profesionálna strieborná v prípade PRO, romantická oranžová pre EVO a smaragdovo modrá pre Standard. Každá je tiež po novom výrazne potlačená bielymi číslicami, ktoré zobrazujú jej kapacitu.

Samsung vedie od roku 2002 globálny trh s pamäťovými zariadeniami NAND Flash. V minulom roku, teda len dva roky od vstupu na trh, získal najväčší podiel na trhu SSD diskov.