gtag('config', 'UA-130501671-1');

Najnovší prírastok v rade vonkajších kamier AXIS je 360° mini kamera M3027-PVE. Možno ju inštalovať na strop, podhľady či pod prístrešky a získať tak pokrytie až do uhla 360°, resp. 180° pri montáži na stenu. Kamera je odolná proti vandalom s krytím IK10 a obraz sníma nepretržite cez deň i v noci. IP kamera je určená pre vnútorné i vonkajšie inštalácie najmä v butikoch, hoteloch, reštauráciách alebo kanceláriách.

„Uvedením kamery AXIS M3027-PVE, posilňujeme produktový rad diskrétnych a cenovo dostupných pevných kopulovitých kamier s panoramatickým monitoringom v uhloch 360° alebo 180°. Cenovo senzibilným zákazníkom dávame možnosť kontrolovať  priestor v širokom zábere iba pomocou  jedinej kamery,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ produktového manažmentu spoločnosti Axis Communications. „Kamera má dostatočnú kapacitu aj pre inteligentné video aplikácie a podporuje širokú škálu softvéru pre správu videa, vrátane bezplatného AXIS Camera Companion.“

Kamera podporuje niekoľko zobrazovacích režimov a deformovaný pohľad „rybieho oka“ pri extra širokouhlom zábere dokáže sama korigovať tak, aby ho správne podala. Ponúka tiež mód zobrazenia určitých oblastí, ktorý umožní digitálne otáčať, nakláňať a približovať jednotlivé oblasti. Kamery v rade M30 sú navrhnuté tak, aby bola ich inštalácia čo najjednoduchšia, preto podporujú napájanie cez dátovú sieť (Power over Ethernet), nechýba záznam na SD kartu, podpora aplikácií tretích strán (priamo v kamere) prostredníctvom Application Development Partner programu od spoločnosti Axis.

Kamera je podporovaná aj ďalším softvérom pre správu videa, vrátane AXIS Camera Station. Korekcia deformácií pohľadov pri záberoch 360º uhla je podporovaná softvérom pre správu videí od spoločnosti Axis a aj niektorých jej partnerov. Kamera AXIS M3027-PVE podporuje  štandard ONVIF Profile S pre ľahšiu integráciu kamerového systému.

Nový model je už dostupný prostredníctvom partnerov spoločnosti Axis.