gtag('config', 'UA-130501671-1');

Spoločnosť Axis Communications dnes predstavila nové prírastky do svojho úspešného radu AXIS Q16. Najnovšie kamery ponúkajú celý rad nových funkcií, medzi ktoré patrí aj snímanie v širokom dynamickom rozsahu (nová funkcia Axis WDR – Forensic capture*), technológia Lightfinder, rozlíšenie HDTV 1080p, elektronická stabilizácia obrazu a detekcie nárazov.

„Letiská, stanice, vládne budovy a ochrana obvodových konštrukcií sú len niektorými príkladmi situácií, kde je veľmi dôležitá kvalita obrazu, pretože umožňuje skrátiť dobu vyšetrovania na minimum a dobre chrániť majetok – a to aj v prípadoch, keď sú svetelné podmienky extrémne náročné,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis. „Nové kamery AXIS Q1615 nielen že ponúknu plné vysoké rozlíšenie Full HD, ale tiež budú automaticky prepínať nastavenia medzi snímaním scény s vysokým dynamickým kontrastom a režimom Lightfinder, čím sa zabezpečí, že budú vždy zachytené všetky detaily v tmavých aj svetlých častiach záberu. Nové modely sú naše prvé pevné kamery, ktoré poskytnú 50/60 snímok za sekundu v rozlíšení HDTV 1080p. To je dvojnásobok bežnej snímkovej frekvencie, a vďaka tomu môžu kamery lepšie zaznamenávať plynulo bežiace video aj vtedy, keď sa ľudia alebo vozidlá pohybujú rýchlo.“

Axis q1615_wall_angle

Okrem schopnosti plynulo prechádzať medzi snímaním v dynamickom režime WDR – Forensic capture a v režime Lightfinder, ponúkajú ako kamery pre vnútorné prostredie AXIS Q1615, tak aj modely pre vonkajšie použitie AXIS Q1615-E niekoľko funkcií pre spracovanie obrazu, aby ho bolo možné lepšie využiť – napríklad korekciu súdkového skreslenia, elektronickú stabilizáciu obrazu zaisťujúcu neroztrasený obraz aj v prostredí s veľkými vibráciami. Obe pevné kamery navyše podporujú vysoký profil kompresie H.264 a rozšírené ovládače Max Bit Rate, ktoré zaručujú, aby šírka prenášaného pásma zostala v definovaných medziach.

 

Vďaka detekcii nárazov môžu kamery posielať operátorom alarmy alebo prehrať zvukový záznam pre odstrašenie prípadných vandalov, čo je vynikajúce funkcie napríklad v školách a prostriedkoch verejnej dopravy. Model AXIS Q1615-E určený pre vonkajšie inštalácie dokáže zniesť drsné klimatické podmienky a jeho kryt poskytuje ochranu proti úderom a vandalizmu.

 

* Funkcia WDR – Forensic Capture optimalizuje video pre forenzné účely tým, že umožňuje zobrazenie extrémne jemných detailov zároveň v tmavých aj svetlých oblastiach scény. Funkcia je výsledkom mnohých rokov vývoja v spoločnosti Axis s využitím najlepších zobrazovacích prvkov na trhu. Kamera Axis s funkciou WDR – Forensic Capture využíva pokročilé algoritmy pre zlepšenie kvality obrazu a umožňuje plynulý prechod medzi režimom WDR a režimom pri nízkej úrovni svetla.