gtag('config', 'UA-130501671-1');

Podľa prieskumu sa 60 % Európanov snaží starať o svoje zdravie a životný štýl, avšak len polovica z nich je pri svojom úsilí úspešná. Vylepšiť toto skóre sa teraz pokúšajú výrobcovia moderných technológií tým, že zabudovávajú najrôznejšie fitnes snímače do prístrojov, ktoré máme pri sebe prakticky 24 hodín denne –  do mobilných telefónov.

Komplexné údaje

Podľa štúdie Kandance International skúmajúcej zdravie a pocit pohody, si niektorú z pomôcok pre sledovanie fyzickej aktivity zaobstaralo už 27 % Európanov. Viac ako polovica z  920 respondentov z Veľkej Británie, Francúzska a Nemecka  súčasne uviedla, že zariadenie či aplikácie, ktoré používajú alebo používali v minulosti, nesledujú ich život z celkového pohľadu.

Vyťažiť zo spánku maximum

Dôležitým faktorom aby sa Európania cítili fit a dobre je spánok. Z prieskumu vyplynulo, že 63 % ľudí si praje venovať spánku viac času a vyťažiť z neho maximum, aby ich dobil na dobu, kedy sú hore. „Sme stále zaneprázdnení, takže dostatočné množstvo kvalitného spánku je skôr želaním ako skutočnosťou. Cvičenie a dobrý spánok idú pritom ruka v ruke. Cvičenie znižuje stres, vyčistí hlavu a uvoľní do tela endorfíny, a to všetko sú základné prvky pre pokojné noci. Vďaka dobrému spánku sa potom cítime fit, vždy v strehu a plní sily aj na cvičenie.

Minimalizovať ľudské zlyhanie

Druhý dôvod, prečo ľudia nebývajú úspešní pri snahe byť fit a cítiť sa dobre, je zlyhanie ľudského faktora. Či už ide o chudnutie, vylepšenie fyzickej kondície alebo i tréning na maratón, v skutočnosti iba 1 z 10 Európanov dodržiava všeobecné odporúčania a cvičí aspoň trikrát týždenne.

Návrhári fitness aplikácií budú zohľadňovať výsledky spotrebiteľských prieskumov a doplňovať  do mobilných telefónov krokomery, snímače pulzovej frekvencie, monitory spánku, záznamy o strave, cvičení. Telefóny budú vedieť monitorovať aj našu hmotnosť, jedálny lístok a príjem tekutín.

SM-G900FZKAETL-46-1 (1)