gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nepríjemné pálenie a rezanie pri močení a opakované návštevy toalety poznajú najmä ženy. Pre fyzické dispozície sú na infekciu močových ciest náchylnejšie ako muži. V letných mesiacoch k nemu prispieva aj dlhší čas strávený v mokrých plavkách či v studenej klíme. K rýchlej a pohodlnej diagnostike ochorenia pomáha nový test Veroval Zápal močových ciest, ktorý si môže urobiť každý sám.

Veroval je značka osobných diagnostických testov, ktorých rýchlosť a vysoká presnosť je porovnateľná s laboratórnymi testami. Tieto testy je možné navyše vykonať pohodlne a veľmi jednoducho v domácom prostredí bez nutnosti dlhého čakania v ordináciách lekárov. Vyhodnotenie je veľmi rýchle, testu za zápal močových ciest stačí jedna minúta.

Bolesti v podbrušku, časté močenie, pálivá a rezavá bolesť, prípadne tiež krv v moči – to všetko sú príznaky zápalu močových ciest. Ak identifikujete iba jeden z príznakov a nie ste si istí, či je nutné vyhľadať lekára a začať liečbu, urobte si test Veroval, ktorý slúži na zistenie látok signalizujúcich ochorenia močového mechúra, močových ciest alebo obličiek. Jeho veľkou prednosťou je viac ako 97% spoľahlivosť.

Zápal močových ciest je najčastejšie spôsobený baktériou Escherichia coli, ktorá v momente prieniku do močovej trubice vyvolá infekciu. Tá následne postupuje do močového mechúra, a preto je ochorenie možné spoznať zo vzorky moču, ktorá bude obsahovať vyššie množstvo leukocytov, dusitanov a bielkovín. Práve na identifikáciu týchto látok skvele poslúži domáci test Veroval.

“Zápal močových ciest a mechúra je veľmi nepríjemný, ak sa však zachytí včas, je veľmi dobre liečiteľný. Preto by mala v prípade pozitívneho výsledku rozhodne nasledovať návšteva lekára, ktorý stanoví ďalšie kroky a liečbu. Balenie domáceho testu Veroval Zápal močových ciest obsahuje dva testy, je teda možné následne si overiť, či liečba pôsobí ako má, a zápal ustupuje,” dodáva Markéta Pilná, produktová manažérka spoločnosti HARTMANN – RICO.

Každý domáci test obsahuje návod s podrobnými inštrukciami, ktoré vás testovaním prevedú krok po kroku. K všetkým druhom testov Veroval sú k dispozícii aj inštruktážne videá na webe www.veroval.info/sk-SK a Youtube kanáli výrobcu. Domáci test Veroval Zápal močových ciest je voľne dostupný v lekárňach a predajniach zdravotníckych potrieb.