gtag('config', 'UA-130501671-1');

Po zákrokoch na pokožke sa pre priaznivé hojenie odporúča vyhýbať slnečnému žiareniu. Rovnako ako pri ranách po operáciách, sa aj drobné rany chránia pred priamym kontakom s vodou, ktorá môže zaniesť infekciu.  Pre komfortnú hygienu a hojenie dobre poslúži kvalitná náplasť.

Náplasť Cosmopor Waterproof je určená na rany po chirurgických zákrokoch i drobné domáce poranenia, ktoré nesmú prísť do kontaktu s vodou a musia zostať suché.

PHO75_13_CosmoporWaterproof_Ruecken_3095806_aufWeiss_49

Aby sa rana zahojila rýchlo a bez infekcie, je dôležité ju chrániť pred kontaktom s vodou, ktorá môže byť jej zdrojom. To platí najmä pre pooperačné rany so stehmi, ktoré lekári neodporúčajú namáčať, vysvetľuje Irena Malá, zo  spoločnosti HARTMANN-RICO.

Vodotesná vrstva na vrchnej strane náplasti zabraňuje, aby sa pri bežnom kúpaní a každodennom sprchovaní voda dostala k rane. Už teda nemusíte navliekať cez ranu igelitové vrecúška alebo obmedzovať svoj pohyb v sprche či vani, len aby ste ranu ochránili pred kontaktom s vodou.

Takáto náplasť  umožní aj plávanie v bazéne či v mori bez strachu, že si ranu namočíte alebo že vám do nej vnikne infekcia.
Ako hovorí už jej názov, je to vodotesná sterilná náplasť. Tenká polyuretánová vrchná vrstva neprepúšťa vodu. Neobsahuje latex a dermatologické testy preukázali, že je šetrná k pokožke a nevyvoláva alergie.

CSS_cosmopor-wproof_pack

Hoci náplasť neprepúšťa vodu, je priedušná a umožňuje rane „dýchať“. Vankúšik má výbornú savosť a vďaka špeciálnej mriežke sa nelepí na ranu. Náplasť je transparentná, ľahko sa aplikuje a pevne drží na pokožke.

Cosmopor Waterproof sa predáva len v lekárňach, bez lekárskeho predpisu. Je v dvoch veľkostiach – menšia 7,2 x 5 cm a väčšia 10 x 8 cm. Jedno balenie obsahuje päť kusov náplastí.