gtag('config', 'UA-130501671-1');

LONDÝN 16. mája (WebNoviny.sk) – Britský princ Harry a bulvárna tlačová agentúra Splash News and Picture Agency sa vo štvrtok na súde v Londýne dohodli na riešení súdneho sporu v súvislosti s neštandardnými novinárskymi praktikami, ktoré narúšali súkromie Harryho a jeho manželky, vojvodkyne Meghan.

Pracovníci agentúry krúžili vo vrtuľníku nad ich spoločným obydlím a zo vzduchu fotografovali dianie v ich obývačke a spálni. Princ Harry v žalobe uvádzal, že si toto obydlie vybral „z dôvodu vysokého stupňa súkromia, ktoré ponúkalo„, ale momentálne v ňom už s Meghan „nemôžu bývať„.

Tlačová agentúra sa Harrymu ospravedlnila, súhlasila so zaplatením odškodného, ktorého výška nebola zverejnená. Zaviazala sa tiež, že už nebude takto získané fotografie „predávať, vydávať, zverejňovať ani ponúkať“ a „nezopakuje pokus fotografovať alebo filmovať zo vzduchu“ Harryho dom.

Viac k témam: žaloba
Zdroj: Webnoviny.sk – Bulvárna tlačová agentúra sa ospravedlnila princovi Harrymu a Meghan, zo vzduchu fotili ich spálňu © SITA Všetky práva vyhradené.