gtag('config', 'UA-130501671-1');

Zdravé telo a myseľ sú pre normálne fungovanie v spoločnosti veľmi dôležité. Avšak podmienky na vytvorenie takéhoto životného štýlu nie sú pre nás vždy ideálne, o to horšie, ak sme nútení robiť všetko len z domu.

Môžete to ale zmeniť a aj v domácom prostredí sa dostať do správnej fyzickej a psychickej kondície.

Riaďte sa jednoduchými zásadami

Po prebudení nezabudnite vypiť pohár vlažnej vody. Medzi prebudením a raňajkami by nemalo ubehnúť viac ako 2 hodiny, aj keď sa vám ráno nechce jesť.

Skúste si vypestovať návyk zaspávať zhruba v rovnakom čase. Ak je to možné, chráňte sa pred stresom, vrátane toho, ktorý súvisí s jedlom. Stresový hormón – kortizol nepotrebujeme, pretože podporuje ukladanie tukov, ktorých sa potom musíme zbavovať cvičením v pohodlných pánskych teplákoch.

Doprajte si správnu domácu stravu

Všeobecne platí, že zeleninu a ovocie môžete jesť kedykoľvek chcete, ale nie pred spaním. A rovnako to platí aj pri ďalších potravinách.

Obilniny, strukoviny, cestoviny, chlieb konzumujte do 10. hodiny Spravidla je to aj optimálny čas na príjem sacharidov.

Do 13:00 hodiny konzumujte mliečne výrobky a iné bielkovinové jedlá. Do 15:00 – vajcia, hydinu, ryby a akékoľvek mäso.

Do 18:00 hodiny večer všetko ako v predchádzajúcom odseku, plus tvaroh, cereálie a syry. Neskôr večer by ste si mali, v prípade veľkého hladu, dopriať iba kvalitné mäso, ryby a zeleninu.

Ak potrebujete jednoduchšiu možnosť na uľahčenie prechodu na tieto zásady výživy: do 14:00 hod. konzumujte – sacharidy (strukoviny, obilniny, cestoviny, chlieb atď.), po druhej hodine poobede jedzte – bielkoviny (mäso, ryby, vajcia atď.) Zelenina a ovocie sa môže jesť kedykoľvek máte na to chuť. Večer je ale pre žalúdok trávenie vždy náročnejšie, tak opatrne.

Nezabúdajte na pravidelné cvičenie

Ako sa doma udržiavať v kondícii bez námahy? Môžete to skúsiť s drepmi, výpadmi, skákaním, behom ale aj bežnou chôdzou v parku. Nezabudnite si ale obliecť teplé pánske mikiny a vybaviť sa i kvalitným respirátorom. Uvidíte, že po dodržaní týchto pravidiel budete v oveľa lepšej kondičke.

Zdroj obrázka: antoniodiaz/Shutterstock.com