gtag('config', 'UA-130501671-1');

Šperky boli v minulosti symbolom bohatstva a moci. V niektorých kultúrach a krajinách mali dokonca náboženský význam, pripisovali sa im liečivé schopnosti alebo magická sila. Dnes je to viac menej módny doplnok, pomocou ktorého môžeme svoj otufit veľmi jednoducho a príjemne oživiť.

Avšak, chuť zdobiť sa týmto krásnym doplnkom majú aj malé deti. Aké šperky sú pre tých najmenších ale najlepšie? Ktoré vlastnosti by ste mali pri ich výbere a kúpe považovať za najdôležitejšie?

Hypoalergénnosť

Napriek tomu, že všetky drahé kovy, ktoré sa na výrobu šperkov používajú, disponujú tými najlepšími vlastnosťami, predsa len ich nemusí každé telo prijať. A nakoľko prichádzajú v prvom rade do kontaktu s našou pokožkou, týka sa to najmä tohto orgánu.

Vyberať preto nové detské šperky by ste mali aj s ohľadom na obsah jednotlivých zliatín kovu a jeho následnú hypoalergénnosť. Ideálnym v tomto smere sú strieborné šperky alebo chirurgická oceľ, čo sú zároveň aj cenovo dostupné možnosti. Predsa len, deti hodnotu a význam šperkov až tak dobre oceniť ešte nevedia a veľmi rýchlo ich tiež môžu pri hre a zábave stratiť alebo poškodiť.

Pevnosť kovu

Druhou nesmierne dôležitou vlastnosťou detských šperkov by mala byť ich pevnosť. Zliatiny drahých kovov sú v tomto smere ideálne, záleží tiež na tom, v akom prevedení a spracovaní sú. Samozrejme, čím pevnejší a odolnejší kov pekných detských náušníc si vyberiete, tým bude vyššia aj cena hotového šperku.

Veľkosť a bezpečnosť detského šperku

Výber správnej veľkosti šperku pre deti je veľmi dôležitý, pretože bude ovplyvňovať ich pohodlie. A nakoľko veľmi dobre vieme, že práve tí najmenší sú na svoj osobný komfort náchylní, treba zvažovať pri kúpe detského šperku aj správnu veľkosť.

V súvislosti s výberom vhodného modelu a jeho optimálnych rozmerov nezabudnite ani na obsah zliatín. Olovo a kadmium sú možno lacné, ale nie vždy ideálne možnosti. Všímajte si popis výrobcu a puncovanie. Aj detské šperky predsa musia podliehať normám a kvalite. Prajeme vám preto pri ich výbere šťastnú ruku.

Zdroj obrázka:Purino/Shutterstock.com