gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.2.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 2. februára 14:17

Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico vyzýva stranu Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) k spolupráci. Okrem nej pozýva k spolupráci aj Slovenskú národnú stranu (SNS). Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii.

Spolupráca by podľa Fica mala vyvrcholiť v nasledujúcich parlamentných voľbách a neskončiť pri komunálnych a regionálnych voľbách. Slovensko sa podľa jeho slov musí pripraviť na sociálne nepokoje, ku ktorým vedú rozhodnutia aktuálnej vládnej koalície.

„Chcem využiť túto situáciu, ktorá je na Slovensku a opätovne vyzvať stranu Hlas-SD na začatie rokovaní o vytvorení všetkých predpokladov na predvolebnú spoluprácu,“ zdôraznil Fico s tým, že Slovensko sa potrebuje pripraviť na sociálne nepokoje, keďže vláda SR podľa neho nereaguje na požiadavky ľudu v oblasti reálneho života.

Šéf Smeru-SD zdôraznil, že je ich povinnosťou spolupracovať. Potenciál Smeru-SD a Hlasu-SD totiž považuje za tak vysoký, že možno po voľbách budú schopní zostaviť vládu dvoch strán. „V prvom rade ale musí o spoluprácu prejaviť záujem aj Pellegriniho strana,“ dodal Fico.

Viac k témam: Parlamentné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico chce vládnuť s Hlasom a varuje pred sociálnymi nepokojmi © SITA Všetky práva vyhradené.